Mergi la conţinutul principal

Lucrări investiționale de peste 8 milioane de lei realizate în sectorul de distribuție Anenii Noi

Postat de RE000033 la Vin, 07/09/2021 - 12:23

În sectorul de distribuție Anenii Noi au fost finalizate recent 15 noi lucrări în rețelele electrice, realizate în cadrul proiectelor investiționale prevăzute pentru acest an.  

 

Conform conceptului de renovare au fost modernizate linii electrice aeriene (LEA) cu nivelul de Tensiune de 0,4 kV cu o lungime totală de 22,95 km, fiind valorificat în acest sens un buget de 5,545 milioane de lei. De asemenea, au fost efectuate lucrări de normalizare la 891 branșamente în valoare de 1,176 milioane de lei și înlocuite 3 035 de contoare la consumatorii casnici, pentru aceasta fiind alocat un buget de 1.313 milioane de lei. Pentru efectuarea acestor lucrări ÎCS „Premier Energy Distribution" SA a alocat un buget total de 8 milioane 34 mii de lei.

 

Lucrările respective au fost efectuate în instalațiile electrice din satele Delacău, Floreni, Mereni, Puhăceni, și Speia. De asemenea, în raionul Ialoveni au fost modernizate rețelele electrice din satele Dănceni, Molești, Răzeni, Suruceni, Văratic și Văsieni. În raionul Ștefan Vodă au fost renovate liniile electrice aeriene din satele Feștelița și Brezoaia, iar în raionul Hâncești a fost reparată capital partea constructivă a posturilor de transformare din satele Voinescu, Bălceana și Onești.

 

„Aceste lucrări de renovare a rețelelor electrice au fost efectuate în corespundere cu Planul anual de investiții, elaborat de ÎCS „Premier Energy Distribution" și aprobat de ANRE pentru anul în curs. Accentul a fost pus pe rețelele electrice cu nivelul de tensiune joasă, care sunt cele mai extinse, de la ele fiind conectați consumatorii de energie electrică. În rezultat s-a obținut o majorare esențială a fiabilitatii rețelelor și alimentarii cu energie electrică în condiții de securitate maximă a consumatorilor finali”,  menționează Andrei Popov, manager al sectorului de distribuție Anenii Noi.

 

Compania Premier Energy Distribution desfășoară în prezent lucrări similare și în alte localități din raioanele Hâncești, Ialoveni, Anenii Noi, Căușeni și Ștefan Vodă deservite teritorial de sectorul de distribuție Anenii Noi.

 

Proiectele de modernizare a rețelelor realizate deja contribuie în mod considerabil  la creșterea posibilităților operaționale privind asigurarea continuității livrării energiei electrice către consumatori la parametrii stabiliți de calitate a serviciului prestat.

 

 

Departamentul Relații Externe și Comunicare
ÎCS „Premier Energy Distribution” SA
 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok