Avertizare meteorologică de vânt puternic. Respectați regulile de securitate electrică!

Postat de UF922588 la Mie, 06/22/2022 - 08:52

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru ziua de miercuri, 22 iunie, curent, avertizarea meteorologică „Cod Galben” de vânt puternic în intervalul orelor 6:00 - 21:00. Se prognozează intensificari ale vantului nord-vestic în rafale de pana la 15-20 m/s. Aceste condiţii ale vremii sunt potenţial periculoase, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

În acest context ÎCS „Premier Energy Distribution” SA atrage atenția populației, a agenților economici și a autorităților publice locale asupra apariției riscului producerii rupturilor de conductoare ale liniilor electrice aeriene (LEA), a diferitor deranjamente și avarii cu situații de insecuritate și întreruperi în furnizarea energiei electrice.

Securitatea  electrică este foarte importantă!  Solicităm în acest context să vă asigurați că pe durata intemperiei toate persoanele, în special copiii, respectă regulile de protecție împotriva electrocutărilor:

• ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni și copaci;
  • marcați la distanță locul rupturii conductorului electric şi asigurați paza acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
  • nu interveniți în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun în pericol viața;
  • instruiți copiii cum să se comporte în această situație, cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu suspect văzut pentru a transmite informația respectivă furnizorului de energie electrică;
  • despre orice incident informați în regim de urgentă operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h - 022-43-11-11 sau la cel local, indicat în factură.

Vor fi luate toate măsurile pentru securizarea locurilor posibilelor avarii și restabilirea operativă a serviciului.

Respectați regulile de securitate electrică!