Mergi la conţinutul principal

Intemperia produce în continuare deranjamente în rețelele electrice. Lucrările de remediere decurg anevoios din cauza ariei extinse a incidentelor înregistrate.

Postat de RE000033 la Vin, 08/06/2021 - 14:35
  • Valul puternic de precipitații intense pe arii extinse a întrăutățit situația privind alimentarea consumatorilor cu energie electrică. Astfel, conform situației operative de la ora 14:00, numărul localităților afectate a crescut până la 95 (față de 43 de la ora 9:00). 
  • Formațiunile de intervenie operativă desfășoară în teritoriu lucrări de restabilire a conductorilor rupți, de reparare a echipamentelor deterioate și de înlâturare a efectelor pătrunderii umezelei în echipamentele posturilor de transformare.

 

Deoarece avertizarea meteorologică „Cod galben” de instabilitate atmosferică, caracterizată prin averse puternice însoțite de descărcări electrice, grindină și vijelie de până la 15-20 metri pe secundă râmâne valabilă pînă la circa 20:00 a zilei de azi, iar precipitațiile nu contenesc pe arii extince, rămâne dificilă activitatea de remediere a multiplelor deranjamente din rețelele electrice, cauzate de căderea copacilor și a crengilor acestora peste conductori și părunderea apei în instalații.

 

Cele mai afectate raioane sunt Criuleni, Strășeni, Orhei, Telenești, Călărași, Ialoveni, Căușeni, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Hîncești, Comrat, Cantemir și Leova, de asemenea unele sate din suburbia mun. Chișinău.

 

Continuă să parvină avize de la consumatori privind rupturi de conductoare, fapt pentru care, din motive de securitate, sunt operate deconectări supravegheate a punctelor vizate până la remedierea defecțiunilor. În acest context, reiterăm necesitatea respectării stricte a regulilor de securitate de către persoane în raport cu instalațiile electrice.

  • ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă accidental de pe piloni și copaci;
  • nu interveniți în instalațiile electrice, deoarece există pericolul de electrocutare;
  • nu lăsați fără supraveghere copii, verificați atent locul aflării lor sub aspectul securității electrice;
  • cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice conductor suspect pentru a transmite informația respectivă operatorului de distribuție a energie electrice sau dacă sunt suficient de maturi să o facă personal cu maximă responsabilitate, oferind serviciului Oficiului telefonic de 24 de ore toate datele solicitate, inclusiv cele de contact.
  • țineți legate animalele domestice și cele de companie pentru a evita contactul lor cu fire electrice aflate avariat la sol.

 

Despre orice incident informați în regim de urgență operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h -  022 43 11 11.

 

Înțelegem și regretăm incomoditățile suportate de consumatorii afectați de lipsa energiei electrice și îi asigurăm că depunem toate eforturile pentru restabilirea cât mai urgentă a serviciului și lichidarea definitivă a tuturor incidentelor.

 

Departamentul Relații Externe și Comunicare
ÎCS „Premier Energy Distribution” SA
 

 

 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok