Mergi la conţinutul principal

Premier Energy Distribution – partenerul festivalului-concurs național de muzică corală „Hora primăverii”

Postat de RE000033 la Lun, 05/30/2022 - 11:02

Duminică, 29 mai, în Sala de Aur a Muzeului Național de Istorie a Moldovei din Chișinău, a avut loc ediția a VII a festivalului-concurs Național de muzică corală „Hora primăverii, consacrată marelui compozitor și dirijor, Victor Creangă.

 

În calitate de susținătoare a acestui proiect muzical inedit chiar de la prima sa ediție, compania ÎCS „Premier Energy Distribution” SA a fost și în acest an alături de organizatori cu un suport financiar, pentru a oferi astfel continuitate acestui eveniment și a sprijini acest gen deosebit de artă, practicat de numeroase colective artistice valoroase de toate vârstele din întreaga țară.

 

La  concursul național „Hora primăverii” au participat 20 de formații corale cu un total de circa 700 de interpreți și anume coruri de copii cu vârsta 7-12 ani și vârsta 12-16 ani, coruri de tineret și coruri omogene (bărbați și femei) cu vârsta 16-21 ani, de asemenea și coruri mixte cu vârsta de la 21 ani în sus nelimitat.

 

Juriul concursului în componența a 6 personalități distincte din domeniul muzicii corale a acordat participanților diplome de gradele I, II ,III și un Grand Prix, de asemenea, Diplome Speciale pentru cel mai bun dirijor, cea mai bună interpretare a creației obligatorii și pentru simpatia publicului.

 

Astfel, melomanii din țara noastră au avut o deosebită ocazie de a se delecta ascultând într-o locație selectă cu acustică formidabilă creații corale inedite în cele mai variate interpretări.

 

ÎCS „Premier Energy Distribution” SA consideră că sprijinul acordat culturii în general și unor asemenea proiecte în special este cea mai eficientă investiție în promovarea artei prin intermediul generațiilor tinere de promotori ai valorilor culturale ale neamului, implicit și în patrimoniul cultural al Moldovei.

 

 

Departamentul Relații Externe și Comunicare
ÎCS „Premier Energy Distribution” SA
 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok