Mergi la conţinutul principal

Teste de sistem în perioada 24 - 26 februarie. Sunt posibile deconectări neprogramate ale energiei electrice.

Postat de RE000033 la Mar, 02/22/2022 - 08:46
  • În contextul obiectivului strategic de diversificare a surselor de energie electrică pentru consumatorii din R. Moldova și Acordului cu privire la condițiile de conectare a sistemelor energetice ale Ucrainei și Republicii Moldova la Sistemul Energetic ENTSO-E al Europei Continentale, în perioada 24-26 februarie curent, sistemul energetic național al Ucrainei, secondat de cel al Republicii Moldova, care sunt interdependente, se vor deconecta de la Zona sincronă a Sistemului Energetic Unit al CSI. 

 

Aceste acțiuni sunt parte a unui test tehnic de operare în regim de izolare completă derulat între operatorii de transport a sistemelor energetice din Ucraina și Republica Moldova în vederea sincronizării, de anul viitor, cu sistemele energetice din Europa de Vest.

 

Astfel de teste se produc fără afectarea consumatorilor finali dar reieșind din complexitatea şi durata acestora, se evaluează riscurile de producere a unor întreruperi neprogramate.

 

În scopul minimizării riscurilor de producere a unor avarii de sistem, ICS „Premier Energy Distribution” SA a întreprins acțiuni preventive de verificare a funcționării sistemelor de automatică antiaccident, iar personalul operativ este pregătit pentru intervenții operative în situații de avarie.

 

Rugăm consumatorii să manifeste înțelegere în cazul unor posibile întreruperi neprogramate, asigurându-i că depunem toate eforturile pentru menținerea alimentării continue cu energie electrică.

 

Vă mulțumim anticipat pentru înțelegere.

 

Departamentul Relații Externe și Comunicare
ÎCS „Premier Energy Distribution” SA
 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok