Mergi la conţinutul principal

Atenție, alertă meteo de vânt puternic cu posibil impact asupra rețelelor electrice. Respectați cu strictețe regulile de securitate!

Postat de UF922588 la Vin, 03/29/2024 - 12:03
  • Serviciul Hidrometeorologic de Stat  a anunțat pentru ziua de vineri, 29 martie, intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 15-20 m/s.

 

  • Condițiile meteo respective pot afecta buna funcționare a lor electrice și în consecință pot genera situații de insecuritate.


Alerta de cod galben de vânt puternic pe întreg teritoriul țării vizează intervalul de timp cuprins între orele 08:00 și 18:00 a zilei de azi și conține recomandări de securitate și minimizare a posibilului impact negativ. În acest context, în partea ce ține de serviciul de distribuție a energiei electrice,  ÎCS „Premier Energy Distribution” SA atrage atenția populației, a agenților economici și a autorităților publice locale asupra riscului producerii rupturilor de conductoare ale liniilor electrice aeriene (LEA), a diferitor deranjamente și avarii cu posibile consecințe de insecuritate și a întreruperilor în furnizarea energiei electrice.

Pentru asigurarea securității electrice a populației solicităm să urmăriți ca pe durata valabilității alertei toate persoanele, în special copiii, respectă regulile de protecție împotriva electrocutărilor!
 

•    Ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni, construcții și copaci.
•    Marcați la o distanță sigură locul rupturii conductorului electric şi securizați perimetrul acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare.
•    Nu interveniți în niciuin mod în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun viața în pericol.
•    Instruiți copiii cum să se comporte sigur în această situație, cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu suspect văzut pentru a sesiza întreprinderea de distribuție a energiei electrice.
•    Despre orice incident informați de urgentă operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h cu numărul 022 43 11 11 sau la cel local, indicat în factură/

•    Respectați cu strictețe regulile de securitate electrică!


Vor fi luate toate măsurile pentru securizarea locurilor defecțiunilor și restabilirea operativă a serviciului.
 

Departamentul Relații Externe și Comunicare

ÎCS „Premier Energy Distribution” SA

 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok