Mergi la conţinutul principal

Atenție, cod galben de schimbare bruscă a vremii cu posibil impact asupra rețelelor electrice. Respectați cu strictețe regulile de securitate!

Postat de UF922588 la Mie, 04/17/2024 - 10:07


•    Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează pentru zilele de  17 și 18 aprilie ploi puternice și intensificări ale vântului. 


•    Fenomenele meteorologice respective pot genera în rețelele electrice defecțiuni și potențiale situații de insecuritate a persoanelor în apropierea acestora.


Ciclonul care se va deplasa prin apropierea țării noastre va cauza o schimbare bruscă a vremii: pe 17 aprilie vor cădea ploi puternice (15-45 l/m2) în raioanele de nord și centrale, la sud izolat cu descărcări electrice. Vântul va prezenta intensificări: pe 17 aprilie cu precădere în raioanele de sud-est, iar pe 18 aprilie izolat pe teritoriul țării, cu o intensitate de până la 15-18 m/s. Temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 5-10°С.

Pentru eliminarea pe durata intemperiei a riscurilor asociate cu sistemul electric, ÎCS „Premier Energy Distribution” SA atrage atenția populației, a agenților economici și a autorităților publice locale asupra eventualității producerii rupturilor de conductoare ale liniilor electrice aeriene (LEA), a diferitor deranjamente și avarii cu posibile consecințe de insecuritate și a întreruperilor în furnizarea energiei electrice. Rețineți cele mai importante reguli de protecție împotriva electrocutărilor:

    ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pâmânt sau care atârnă suspect de pe piloni, construcții și copaci;
•    marcați la o distanță sigură locul rupturii conductorului electric şi securizați perimetrul acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
•    nu interveniți în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun viața în pericol;
•    instruiți copiii cum să se comporte în mod sigur în această situație, cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu suspect văzut pentru a sesiza întreprinderea de distribuție a energiei electrice.

 

Despre orice incident informați de urgentă operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h cu numărul 022 43 11 11 sau la cel local, indicat în factură.
 

Respectați cu strictețe regulile de securitate electrică! Vor fi luate toate măsurile pentru securizarea locurilor defecțiunilor și restabilirea operativă a serviciului.
 

Departamentul Relații Externe și Comunicare

ÎCS „Premier Energy Distribution” SA

 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok