Mergi la conţinutul principal

Cod galben de vânt puternic cu posibil impact asupra rețelelor electrice. Atenție la regulile de securitate!

Postat de UF922588 la Mar, 04/02/2024 - 11:44
  • Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prognozat pentru ziua de marți, 2 aprilie, intensificări ale vântului nord-vestic, în rafale de până la 19-24 m/s.

 

  • Vântul puternic poate afecta buna funcționare a rețelelor electrice, generând situații de insecuritate.


Codul galben de vânt puternic vizează întreg teritoriul țării în intervalul de timp cuprins între orele 10:00 și 23:00 a zilei de azi. Pentru minimizarea posibilului impact negativ și a riscurilor asociate sistemului electric, ÎCS „Premier Energy Distribution” SA atrage atenția populației, a agenților economici și a autorităților publice locale asupra eventualității producerii rupturilor de conductoare ale liniilor electrice aeriene (LEA), a diferitor deranjamente și avarii cu posibile consecințe de insecuritate și a întreruperilor în furnizarea energiei electrice.

Pentru asigurarea securității electrice a populației pe durata valabilității alertei solicităm respectarea întocmai a regulilor de protecție împotriva electrocutărilor!
 

  • Ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pâmânt sau care atârnă suspect de pe piloni, construcții și copaci.
  • Marcați la o distanță sigură locul rupturii conductorului electric şi securizați perimetrul acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare.
  • Nu interveniți în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun viața în pericol.
  • Instruiți copiii cum să se comporte în mod sigur în această situație, cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu suspect văzut pentru a sesiza întreprinderea de distribuție a energiei electrice.
  • Despre orice incident informați de urgentă operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h cu numărul 022 43 11 11 sau la cel local, indicat în factură/
  • Respectați cu strictețe regulile de securitate electrică!
     

Vor fi luate toate măsurile pentru securizarea locurilor defecțiunilor și restabilirea operativă a serviciului.

 

Departamentul Relații Externe și Comunicare

ÎCS „Premier Energy Distribution” SA

 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok