Mergi la conţinutul principal

Dezvoltăm infrastructura electrică de distribuție

Postat de UF922588 la Vin, 06/28/2024 - 09:56
  • Un proiect investițional de extindere a rețelei electrice și posturilor de transformare în valoare de 1,471 milioane de lei a fost finalizat recent de către Sectorul de distribuție Chișinău într-o localitate din suburbia capitalei.
     
  • Lucrările au vizat instalarea a două posturi de transformare înalt performante într-un cartier rezidențial în dezvoltare, care vor alimenta cu energie electrică 130 de clienți existenți în prezent, dar și vor asigura o rezervă suficientă pentru perspectivă.
     

Cele două posturi de transformare (PT) de tip prefabricat cu capacitatea de 630 KVA/10 kV fiecare vor alimenta cu energie electrică conform schemei permanente locatarii unor blocuri locative de pe str. Păcii din or. Durlești, realimentând și consumatorii conectați anterior la alte două PT extrase din schemă. Noile instalații electrice asigură o fiabilitate sporită și parametri înalți de calitate a energiei distribuite, securitate electrică maximă și un impact minim al condițiilor meteo nefavorabile asupra instalațiilor și rețelelor electrice.
 

„Proiectul actual reprezintă o parte a unei viziuni complexe asupra dezvoltării infrastructurii electrice de distribuție, realizată în continuarea altor lucrări investiționale efectuate în 2023 în valoare totală de 872 de mii de lei și anume de extindere a liniilor electrice în cablu (LEC) subterane cu nivelele de tensiune de 10 kV și 0,4 kV cu o lungime totală de 0,52 km și de montare a unei cutii de cabluri de la care sunt alimentați consumatorii finali”, menționează Oleg Cevdari, managerul sectorului de distribuție din mun. Chișinău.
 

ÎCS „Premier Energy Distribution” SA acordă constant atenție modernizării rețelelor și instalațiilor electrice, pentru a le menține continuu în stare funcțională la parametrii de fiabilitate și calitate stabiliți.

 

Departamentul Relații Externe și Comunicare

ÎCS „Premier Energy Distribution” SA

 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok