Mergi la conţinutul principal

Incendiu de vegetație uscată, soldat cu deteriorarea conductoarelor unei linii electrice aeriene de medie tensiune

Postat de UF922588 la Lun, 03/13/2023 - 15:40
  • Flăcările înalte ale unui incendiu de vegetație uscată sub linia electrică aeriană (LEA) cu nivelul de tensiune de 10 kV au deteriorat conductoarele de aluminiu, cauzând căderea acestora și sistarea avariată a serviciului. 

 

  • În rezultatul întreruperii neprogramate în alimentarea cu energie, 672 de consumatori de energie electrică din satele Camencea, Teleșeu și Pocșeșeti, raionul Orhei au rămas circa 4 ore fără tensiune.

 

Incidentul a avut loc pe 10 martie în extravilanul localităților sus menționate, unde persoane neidentificate deocamdată au incendiat stufărișul uscat din imediata apropiere a LEA-10 kV. Flăcările înalte ale focului au topit conductoarele din aluminiu, care au căzut la pământ, cauzând, astfel, o întrerupere neprogramată în furnizarea energiei electrice. Informația despre acest caz a fost transmisă la dispeceratul ÎCS „Premier Energy Distribution” SA de Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112, care a și îndreptat pompierii la localizarea și stingerea incendiului. O formațiune de intervenție operativă a întreprinderii de distribuție a energiei electrice s-a deplasat la fața locului pentru a restabili conductoarele deteriorate și a realimenta consumatorii afectați.
 

ÎCS „Premier Energy Distribution” SA atrage atenția populației și a agenților economici să nu încalce ordinea stabilită în zona de protecție a instalațiilor electrice, pentru a evita situațiile cu risc înalt de electrocutare, accidente și incendii. În particular se interzice categoric aprinderea focului în apropierea LEA deoarece astfel se pot provoca incendii de proporții mari, cu consecințe imprevizibile pentru viața persoanelor și integritatea bunurilor materiale din apropiere. Totodată, atragem atenția asupra necesității coordonării oricăror lucrări din zona de protecție a instalațiilor electrice cu operatorul de distribuție la nr. 022 43 11 11 sau prin completarea formularului online de pe pagina www.premierenergydistribution.md.
 

Respectați cu strictețe regulile de securitate electrică și de protecție împotriva incendiilor. Viața are prioritate!
 

Departamentul Relații Externe și Comunicare

ÎCS „Premier Energy Distribution” SA

 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok