Mergi la conţinutul principal

Începând cu 19 ianuarie operatorul de distribuție are posibilitatea de a emite avize de racordare pentru centralele electrice care utilizează surse regenerabile de energie acestea urmând a fi instalate de către prosumatori.

Postat de UF922588 la Mar, 01/23/2024 - 13:37

În contextul publicării în Monitorul Oficial a Hotărârii pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 401/2021 cu privire la aprobarea limitelor de capacitate, a cotelor maxime și a categoriilor de capacitate în domeniul energiei electrice din surse regenerabile până la 31.12.2025, ÎCS „Premier Energy Distribution” SA informează că începând cu data de 19 ianuarie 2024 va emite avizele de racordare pentru centralele electrice care utilizează surse regenerabile de energie, ce urmează să fie instalate de prosumatori, în conformitate cu cerințele specificate în lege și ținând cont de cotele de capacitate pentru implementarea mecanismului de facturare netă aprobate în Hotărârea indicată.

Totodată, informăm că pentru semnarea contractului pentru facturare netă cu furnizorul de energie electrică, solicitanții care au primit avize emise până la 31.12.2023 sunt obligați să instaleze contor cu citire la distanță, în conformitate cu prevederile p. 391 (1) d) a Legii nr. 10/2016.

 

Departamentul Relații Externe și Comunicare

ÎCS „Premier Energy Distribution” SA

 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok