Mergi la conţinutul principal

Investim continuu în calitatea și fiabilitatea serviciilor - contribuim la bunăstarea societății

Postat de UF974943 la Joi, 02/08/2024 - 13:43

Pentru îmbunătățirea eficienței și creșterea continuă a calității serviciilor prestate consumatorilor finali, ÎCS „Premier Energy Distribution” SA desfășoară an de an proiecte de renovare și dezvoltare a rețelelor electrice din centrul și sudul țării conform planului investițional aprobat de ANRE. În anul 2023 operatorul de distribuție a realizat investiții totale de peste 311 milioane de lei și anume 236 de milioane în renovarea și modernizarea rețelelor electrice de Înaltă, Medie și Joasă Tensiune, 54 de milioane în echipamente de evidență a energiei și alte 22 de milioane în sisteme informatice și telecomunicații, transport ș.a.

Printre cele mai importante proiecte se numără modernizarea integrală a echipamentului și protecțiilor stației electrice Nr. 9 „Botanica” pe nivelele de înaltă și medie tensiune, precum și pe partea constructivă. La stația electrică Nr. 1 „Sculeni” a fost realizată prima etapă de modernizare, constând din reconstrucția secțiilor de bare cu instalarea a 63 de celule de tip nou, a ieșirilor liniilor electrice subterane (LEC) 10kV, fiind efectuate și lucrări la partea constructivă a stației.

De asemenea, au fost renovate LEA 35 - 110kV pe o lungime de 20 km, LEA 0,4 – 10 kV de circa 115 km și 30 km LEC subterane. În rețelele cu nivelele de tensiune medie și înaltă au fost instalate 18 aparate moderne de comutație și protecție de tip Recloser, care permit operarea de la distanță și protejează liniile electrice în cazul producerii unor scurtcircuite. Montarea acestor echipamente performante permit minimizarea impactului unor eventuale întreruperi în rețea prin localizarea mai rapidă a defecțiunilor și respectiv reducerea numărului consumatorilor afectați de acestea. În același timp, un factor important îl constituie remodelarea arhitecturii rețelelor electrice pentru asigurarea unei alimentări fiabile cu energie electrică a instalațiilor de la care sunt conectați consumatorii finali.

Fără îndoială, lucrările investiționale contribuie direct la îmbunătățirea principalilor indicatori de calitate a energiei electrice. Indicele SAIDI (timpul mediu de întreruperi per client) a constituit 80,9 minte în 2023 față de 1086 minute în 2004, pierderile de energie au fost reduse de la 32% în 2004 la 7,3% în 2023, indicatorul CAIDI (durată medie a întreruperilor) a înregistrat o descreștere până la valoarea de 42,6 minute în comparație cu 165,6 minute în anul 2004, iar obiectivul țintă este ca acești indicatori să fie reduși în continuare.

În domeniul controlului energetic în 2023 au fost desfășurate activități de creștere a indicatorilor de evidență a consumului energiei electrice şi de eficientizare a proceselor. În mod planificat au fost instalate și schimbate în total circa 85 de mii de contoare, fiind efectuate, de asemenea, extrageri, centralizări și normalizări. Tot în 2023 a fost pregătită participarea Premier Energy Distribution la realizarea unui proiect pilot lansat de Ministerul Energiei cu finanțarea Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare ce prevede instalarea a 35 de mii de contoare inteligente pentru consumatorii din Republica Moldova, dintre care 20 de mii sunt din aria de activitate a companiei Premier Energy Distribution care vor fi instalate pe parcursul anului 2024.

Premier Energy Distribution acordă o atenție deosebită problemelor legate de securitatea instalațiilor și a persoanelor, având în vedere atât personalul angajat propriu și al antreprenorilor, cât şi populaţia. Pentru promovarea regulilor de securitate în rândul populaţiei au fost desfășurate campanii tematice la posturile de radio, TV şi pe canalele de comunicare ale companiei. Pagina web, Facebook și Telegram. În anul 2023 peste 2500 de copii au fost instruiți în cadrul lecțiilor de securitate electrică desfășurate de angajații întreprinderii, ambasadori ai securității electrice în școli și tabere de vară, precum și de voluntarii Young Diaconia în cadrul proiectul Ludobus realizat în colaborare cu Misiunea Socială Diaconia. „Nimic nu este mai important decât securitatea şi sănătatea”, acesta este sloganul care ghidează întreg personalul Premier Energy Distribution şi acesta este sloganul pe care îl promovăm tuturor consumatorilor noştri în comportamentul zilnic faţă de echipamentele şi instalaţiile electrice.

Compania se implică activ în multiple activităţi sociale, de protecţie a mediului înconjurător şi de promovare a educaţiei, susținerea tinerilor talentați, integrarea și incluziunea persoanelor cu dizabilități. În calitate de fondator și grație susținerii financiare integrale, Premier Energy Distribution a reușit alături de Fundația Premier Energy să ajungă la peste 5000 de copii defavorizați din țara noastră, astfel împlinind vise și aducând bucurie celor aflați în nevoie.

Suntem mândri de rezultatele excelente ale echipei Naționale de Robotică, pe care Premier Energy Distribution i-a susținut și au obținut o medalie de aur și alta de argint la Olimpiada Mondială de Robotică. Ne-am implicat cu dăruire în activități sociale, ajutând familii nevoiașe, în campanii de promovare a eficienței energetice, precum și acțiuni de protecție a mediului înconjurător.

Și în anul 2024 Premier Energy Distribution își va concentra eforturile pe implementarea proiectelor de investiții și eficiență aprobate de ANRE pentru îmbunătățirea calității aprovizionării cu energie electrică a consumatorilor finali, contribuind, astfel la dezvoltarea sectorului energetic și al economiei naționale a țării.


Departamentul Relații Externe și Comunicare

ÎCS „Premier Energy Distribution” SA

 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok