Mergi la conţinutul principal

Lucrări de renovare a rețelelor electrice de medie tensiune pentru o mai mare fiabilitate

Postat de UF922588 la Mie, 09/20/2023 - 11:25

 

  • Trei porțiuni de LEA-10 kV cu o lungime totală de 3,35 km au fost renovate capital în Sectorul de distribuție Sud.

 

  • Bugetul lucrărilor a însumat peste 1,3 milioane de lei, prevăzuți în Planul investițional al ÎCS „Premier Energy Distribution” SA pentru anul în curs.

 

  • Modernizările au vizat rețelele de distribuție de medie tensiune din raioanele Cimișlia, Basarabeasca și orașul Comrat.

 

Astfel, au fost modernizate două segmente de câte 1,4 km de linie electrică aeriană (LEA) de 10 kV din apropierea satelor Albina și Fetița din raionul Cimișlia, de asemenea, din orașul Comrat, și o porțiune de 0,55 km LEA 10 kV din satul Sadaclia, raionul Basarabeasca. Rețelele supuse renovării au fost selectate în funcție de starea lor tehnică și viitoarea contribuție la sporirea fiabilității procesului de distribuție a energiei electrice.


Lucrările respective au fost realizate calitativ, fiind utilizate materiale performante omologate, în termeni restrânși, cu respectarea cerințelor de securitate a muncii și a siguranței populației în perimetrul desfășurării lor. Pilonii vechi au fost demontați și evacuați din teren, pentru a fi casați și reciclați. Concomitent zona de protecție a acestor LEA a fost adusă în corespundere cu normele legale în vigoare. 

 

Astfel, acest complex de lucrări a ridicat nivelul de fiabilitate a rețelelor, inclusiv de securitate electrică sporind, totodată, gradul lor de rezistență împotriva intemperiilor.

 

Sectorul de distribuție Sud deservește teritorial raioanele Cahul, Cantemir, Leova, Vulcănești, Taraclia, Ciadîr-Lunga, Comrat, Cimișlia și Basarabeasca.

 

Departamentul Relații Externe și Comunicare

ÎCS „Premier Energy Distribution” SA

 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok