Mergi la conţinutul principal

Majoritatea consumatorilor afectați de intemperie au fost realimentați. Lucrările continuă în 7 localități care nu au parțial tensiune.

Postat de UF922588 la Mar, 01/09/2024 - 11:00
  • Datorită eforturilor neîntrerupte depuse de echipele de intervenție operativă, marea majoritate a consumatorilor rămași fără energie electrică în urma intemperiei au fost realimentați.

 

  • Conform situației operative  din rețele de la ora 11:00 a zilei de marți, 9 ianuarie, parțial încă nu dispun de energie electrică 7 localități, dar lucrările continuă.

 

  • Pe conductorii LEA încă se păstrează depuneri considerabile de gheață, ceea ce creează în continuare probleme rețelelor electrice.

 

Din numărul inițial de localități afectate de intemperie, parțial încă nu dispun de energie electrică 5 sate din raionul Orhei, unde rețelele electrice au suferit cel mai mult de pe urma vântului puternic și a poleiului. De asemenea, două sate din raioanele Stefan Vodă și Vulcănești au rămas recent fără tensiune, urmare unor deranjamente apărute între timp în rețea. Situația rămâne complicată deoarece multe defecte se produc pe parcurs și acest fapt conduce la deconectări repetate ale acelorași fidere, repuse sub tensiune în urma lucrărilor efectuate deja. În acest sens rămâne actual apelul către populație, agenții economici și autoritățile publice locale să manifeste prudență și înțelegere a complexității situației și să aștepte intervențiile operatorului sistemului de distribuție.

 

Deoarece Codul Galben de condiții meteo complicate se menține până pe 10 ianuarie, atragem repetat atenția populației să respecte regulile de securitate electrică pentru evitarea accidentelor.


 

  • Ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni, construcții și copaci.
  • Marcați la o distanță sigură locul rupturii conductorului electric şi securizați perimetrul acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare.
  • Nu interveniți în niciuin mod în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun viața în pericol.
  • Instruiți copiii cum să se comporte sigur în această situație, cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu suspect văzut pentru a sesiza întreprinderea de distribuție a energiei electrice.
  • Despre orice incident informați de urgentă operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h cu numărul 022 43 11 11 sau la cel local, indicat în factură.

 

  • Respectați cu strictețe regulile de securitate electrică!

 

Departamentul Relații Externe și Comunicare

ÎCS „Premier Energy Distribution” SA

 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok