Mergi la conţinutul principal

Modernizarea și îmbunătățirea rețelelor de medie tensiune din sectorul de distribuție Anenii Noi.

Postat de UF922588 la Joi, 09/15/2022 - 08:46
  • Partajarea unui fider de 10 kV din raza orașului Căușeni în două segmente funcționale prin intermediul unui separator de linie permite o mai mare mobilitate în gestionarea operativă a acestuia.

 

  • Renovarea unei porțiuni de LEA 10 kV din satul Ulmu, raionul Ialoveni a sporit fiabilitatea alimentării acestei localități cu energie electrică.

 

Abordarea complexă de către ÎCS „Premier Energy Distribution" SA  a tuturor tipurilor de lucrări în rețelele electrice cu scopul optimizării funcționalității acestora aduce rezultate. Astfel, intervențiile bine calculate sub aspect tehnic deschid noi oportunități de gestionare a rețelelor, în special pe durata lucrărilor planificate și a întreruperilor neprogramate, cu o mai mare mobilitate în localizarea minimal posibilă a unei porțiuni de LEA fără tensiune. Acest fapt permite reducerea impactului asupra consumatorilor și o intervenție mai simplă pentru efectuarea lucrărilor necesare. 
 

Fiderul 51 al LEA 10 kV, de la care se alimentează cu energie un cartier locativ din orașul Căușeni și o serie de agenți economici, are lungimea de circa 5 km. Pentru îmbunătățirea capacității de gestionare operativă a acestei linii a fost montat un separator de linie (SL-197 CS-F-51, PDC 115 Căușeni 110/35/10 kV), care a partajat fiderul în două segmente funcționale. Astfel s-au creat condiții optimale pentru efectuarea manevrelor necesare pe durata lucrărilor de întreținere sau de remediere a incidentelor, cu menținerea serviciului activ pentru mai mulți consumatori.
 

În satul Ulmu din raionul Ialoveni, în urma inspectărilor periodice s-a stabilit necesitatea înlocuirii a 9 piloni uzați pe o porțiune de LEA 10 kV,(Fider 4, PDC 155 Ulmu 110/10 kV). În rezultatul efectuării acestei lucrări a crescut semnificativ fiabilitatea alimentării cu energie electrică a acestei localități și a rețelei de medie tensiune.
 

Bugetul ambelor lucrări constituie suma de 118 mii de lei, iar efectul investiției respective este de natură să îmbunătățească considerabil continuitatea și calitatea furnizării energiei electrică consumatorilor finali.

 

Sectorul de distribuție Anenii Noi al Premier Energy Distribution deservește teritorial raioanele Ialoveni, Căușeni, Ștefan Vodă, Anenii Noi și Hâncești.
 

Departamentul Relații Externe și Comunicare
ÎCS „Premier Energy Distribution” SA

Departamentul Relații Externe și Comunicare

ÎCS „Premier Energy Distribution” SA

 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok