Mergi la conţinutul principal

Modernizări la instalațiile electrice de tensiune înaltă

Postat de RE000033 la Joi, 11/18/2021 - 10:24
  • Un important proiect de modernizare ce vizează 3 instalații electrice de tensiune înaltă a fost demarat de către ÎCS „Premier Energy Distribution” SA la începutul lunii noiembrie, curent. 
  • Lucrările date constau în renovarea echipamentului primar cu nivelul de tensiune de 35 kV prin înlocuirea întrerupătoarelor cu ulei cu reclousere în vid automate OSM de tip NOJA Power. 
  • Valoarea totală a celor 3 lucrări investiționale este de peste 4 milioane de lei.

 

Primele 3 reclousere automate din cele 6 existente la Postul de distribuție central (PDC) 24 Cricova 110/35/10 kV au fost instalate în perioada 1-12 noiembrie 2021. Pentru aceasta mai întâi a fost necesară demontarea întrerupătoarelor retrase din uz și întreprinse măsurille necesare de  pregătire pentru noile echipamente. Evident, pe parcursul efectuării lucrării sarcina instalației a fost redistribuită astfel încât consumatorii să nu fie afectați de întreruperi în furnizarea energiei. Pentru această primă etapă a proiectului de modernizare de la această instalație electrică a fost valorificată suma de 1 milion 310 mii de lei.

 

Necesitatea acestor lucrări a fost dictată de mai mulți factori obiectivi, între care uzura fizică și morală a echipamentelor, indicatorii de performanță inferiori cerințelor actuale, mentenanța specifică cu implicarea unui număr mare de personal și, nu în ultimul rând, cheltuielile considerabile aferente de întreținere. Renovarea instalațiilor electrice de tensiune înaltă cu echipamente moderne de mare performanță operațională permite retragerea din exploatare a întrerupătoarelor cu ulei, care sunt inferioare în raport cu utilajele de ultimă generație, atât sub aspect tehnologic, cât și ecologic.

 

  • „Modernizarea acestor instalații electrice are consecințe benefice atât pentru consumatori, prin creșterea continuității în alimentarea cu energie electrică și îmbunătățirea calității acesteia, cât și pentru companie, din perspectiva reducerii pe viitor a cheltuielilor de întreținere, a posibilității utilizării unor opțiuni operaționale mai bune, precum și a îmbunătățirii aspectelor legate de securitatea și sănătatea personalului de deservire și a celor ecologice”, menționează Valeriu Petrov, manager Operarea Rețelelor de Tensiune Înaltă.

 

În imagini sunt prezentate echipamentele noi de la PDC 24 după modernizare:

Departamentul Relații Externe și Comunicare
ÎCS „Premier Energy Distribution” SA
 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok