Mergi la conţinutul principal

Premier Energy Distribution promovează politici prietenoase familiei.

Postat de RE000033 la Mie, 11/17/2021 - 16:50

În calitate de companie responsabilă social, care promovează în activitatea desfășurată armonizarea obiectivelor afacerii cu necesitățile sociale ale angajaților, ÎCS Premier Energy Distribution SA a fost invitată și a participat pe 16 noiembrie, curent, la Conferința privind rolul sectorului privat în promovarea politicilor prietenoase familiei, organizată de UNFPA Moldova, cu susținerea financiară a Agenției Austriece pentru Dezvoltare, în parteneriat cu Ministerul Muncii și Protecției Familiei și Camera de Comerț și Industrie. Conferința face parte din șirul de acțiuni asociate inițiativei „Mai multe oportunități prin politici familiale" care urmărește sporirea gradului de conștientizare, a cunoștințelor, ideilor, strategiilor și instrumentelor pentru companiile din sectorul privat, Guverne și întreaga societate în acest domeniu.

 

Diverse modele de certificare a companiilor din perspectiva politicilor prietenoase familiei, precum și avantajele pe care le aduc afacerii, au fost prezentate de Fundația Masfamilia din Spania, de Institutul Ekvilib, care certifică întreprinderile de 15 ani în Slovenia, precum și de reprezentanta Ministerului Afacerilor Sociale din Estonia. ”Acest eveniment însemnă culminarea eforturilor depuse în acest an pentru a aduce soluții astfel încât mai multe companii private din R. Moldova să se implice în susținerea femeilor și bărbaților angajați”, a spus Nigina Abaszada, Reprezentantă Rezidentă UNFPA Moldova. 

 

Statul are obligația să creeze stimulente pentru bărbați astfel ca aceștia să se implice mai mult în creșterea copiilor și treburile casnice. Trebuie să combatem stereotipurile de gen, întărite prin practicile și reglementările existente. Parlamentul, dar sunt sigur că și Guvernul are toata deschiderea pentru a avansa pe o agenda cu angajamente ferme”, a declarat Dan Perciun, Președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie.

 

Despre gradul de pregătire a businessului pentru aplicarea politicilor prietenoase familiei precum și acțiunile întreprinse în comun cu autoritățile a vorbit președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și reprezentanții agențiilor.

 

În calitate de speaker în cadrul panelului de discuții ,,Companiile Campioane din Moldova: exemple de schimbare pozitivă în promovarea politicilor prietenoase familiei. Angajarea managerilor și a modelelor de rol”, dl. Iurie Haruța, director Resurse Umane s-a referit la contribuția întreprinderii Premier Energy Distribution la susținerea femeilor în realizarea aspirațiilor pe care le au în carieră, iar în cazul bărbaților - la exercitarea responsabilităților paternale printr-un angajament mai puternic în îngrijirea copiilor grație posibilității de a beneficia de concedii paternale de îngrijire a acestora chiar de la naștere. „Consideăm că investind în oameni, inclusiv prin asemenea modalități, noi investim în succesul întreprinderii", a menționat dl. Haruța.

 

De notat că pe parcursul anului curent compania Premier Energy Distribution a mai participat la o serie de webinare  la tema dată pentru  companiile și oamenii de afaceri din Republica Moldova. De asemenea, a fost făcut un audit al companiilor naționale care s-au angajat să promoveze locurile de muncă prietenoase familiei și formulate recomandări pentru ajustarea practicilor interne și creșterea suportului pentru angajați. 

ÎCS „Premier Energy Distribution" SA
Departamentul Relații Externe și Comunicare
 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok